05 November 2010

Apam Pelangi

Assalamualaikum :D
Resepi Ini Daripada Sumber(Ida Bakery) Terima Kasih Diatas Sumbangan Yang Di Berikan.  Tapi Kak Lin Buat  Taklah Secantik Sepertimana Yang Dibuat Oleh (Ida Bakery) Hehehe.



Bahan2:-
5 Biji Telur
1 Sudu Teh Ovalette
½ Sudu Teh Esen Vanila
300 Gram Tepung Gandum
300 Gram Gula Kastor
250 Ml Santan
1 Sudu Teh Baking Powder
- Sedikit Garam
- Pewarna



Cara2:-
Pukul Telur, Ovalette Dan Gula Kastor Hingga Kembang. Masukkan Santan Dan Esen     Vanila Pukul Hingga Sebati Kemudian Masukkan Pula Tepung, Baking Powder Dan Garam. Pukul Lagi Hingga Sebati. Panaskan Kukus.  Sapu Loyang Dg Sedikit Minyak. 

Bahagikan Adunan Kepada 3 Bahagian. Warna Merah, Kuning Dan Hijau. Curahkan Adunan Ke Dalam Loyang Ikut Warna Berselang Seli. Kukus Adunan Selama 30 Minit. Dah Masak Hidangkan Dg Kelapa.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...