09 November 2010

Mihun Sup

Assalamualaikum :D
Mee Hoon Sup ni Kak Lin ambil resepinya daripada Kolesi simpanan Kak Lin dan inilah salah satu makanan kegemaran Kak Lin...kalau makan dengan sambal kicap mesti sampai bersiut-siut....merasai kenikmatan kepedasannya...hahaha


Bahan2:-
1 Bungkus Mihun
100 Gram Sawi
500 Gram Udang *Rebus Buang Airnya
300 Gram Isi Ayam
1 Bungkus Rempah Sup
1 Mangkuk Air Rebusan Ayam
- Sedikit Minyak Masak
- Garam

Bahan Kisar:-
4 Ulas Bawang Merah
5 Ulas Bawang Putih
1 Sm Halia


Cara2:-
Rendam Meehoon Dengan Air. Bila Telah Separuh Kembang. Tapis Dan Ketepikan. Panaskan Minyak Dan Tumis Bahan Kisar. Masukkan Air Rebusan Ayam, Isi Ayam, Udang, Rempah Sup Dan Garam. Masukkan Sawi. Biarkan Sekejap. Masukkan Meehoon Kedalam Mangkuk. Kemudian Tuang Kuah Sup Diatasnya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...