30 Julai 2011

Daging Halia

Assalamualaikum :D
Hari Ni Kak Lin Masak Daging Halia Untuk Anak-Anak Kak Lin. Resepi Dari Buku 1 Hari 1 Resepi. Sedap3 Anak-Anak Suka Makan. Alhamdulilah Sekali Makan Habis Licin....Hehehehe...

DAGING HALIA
Resepi : Chef Hanieliza
Dicuba Oleh: LinRosly




BahanA
500Gram Daging
1/2Cawan Air
2Sudu Makan Sos Tiram
1Sudu Teh Tepung Jagung
(Dibancuh Dengan 1 Cawan Air)
1Sudu Teh Serbuk Lada Hitam
1Pokok Daun Bawang - Kak Lin Tak Bubuh
1Biji Tomato - Dipotong 4
3Biji Cili Merah - Dihiris
2Sudu Makan Minyak Masak
Garam - Jika Perlu

BahanB
5Inci Halia - Dihiris
3Biji Bawang Merah - Dihiris
3Ulas Bawang Putih - Dihiris



Cara:-
1.Panaskan Minyak Dan Tumis Bahan Yang Dihiris Hingga Layu
2.Masukkan Daging Dan Air. Masak Sehingga Daging Lembut
3.Masukkan Bancuhan Tepung Jagung, Lada Hitam Dan Sos Tiram. 
4.Masak Sehingga Pekat.
5.Masukkan Tomato, Cili Merah dan daun Bawang.
6.Sedia Untuk Di Hidang.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...