21 Julai 2011

Selamat Hari Lahir Kak Lin

Assalamualaikum :D
Hari ini adalah hari lahir Kak Lin. Terima kasih pada suami Kak Lin yang tercinta, anak-anak tersayang dan pada semua adik-adik ipar, anak-anak saudara dan sahabat-sahabat Kak Lin yang dikasihi yang telah mendoakan Kak Lin dan mengucapkan "SELAMT HARI LAHIR" buat Kak Lin di Facebook mahupun melalui sms.

Semoga kalian semua juga beroleh kebahagian dan senantiasa di dalam rahmat dan hidayah Allah hendaknya...Ameen...


DOA DIPANJANGKAN UMUR, SIHAT BADAN DAN TETAPKAN IMAN
**********************************************************************


Bismillahirrahmanirrahim


Allahuma thawwil a'maaranaa washahhiih ajsaadanaa wanawwir quluubanaa watsabbit iimaananaa wa-ahsin a'maalanaa wawassi 'arzazqanaa wa'anisysyarri ab' idnaa waqdlihawaa-ijanaa fiddiini waddunyaa wal-aakhirati innaka 'alaa kulli syai-in qadiirun.


Ertinya:-


"Ya Allah, panjangkanlah umur kami, sihatkanlah badan kami, tetapkanlah iman kami, perbaikkanlah amalan kami, luaskanlah rezeki kami, dekatkanlah kami kepada kebaikan dan jauhkan kami dari kejahatan, tunaikanlah hajat kami, baik dalam hajat agama, dunia dan akhirat.  Sesungguhnya engkau maha kuasa atas tiap2 sesuatu.

Hikmahnya:-

Agar kita mendapatkan keampunan dari Allah s.w.t dan dipanjangkan umur kita, serta disihatkan keadaan tubuh kita, dan dikuatkan iman kita. Allah s.w.t akan memudahkan rezeki kita dalam hidup ini, Allah akan jauhkan kita dari sifat-sifat tercela dan nista yang akan mengurangi iman kita. Agar hajat kita akan selalu dipenuhi oleh Allah s.w.t. Agar lebih banyak mengejakan amal ibdat dan amal soleh. Akan dijauhkan dari segala musibah dan bencana.

Ameen...

15 ulasan:

  1. Kak Lyn..Happy Birtdayyyyyyyyy......Moga semakin dimurahkan rezeki dan sejahtera selalu

    BalasPadam
  2. Happy Birthday buat Kak Lin cayang... semoga akak sentiasa dikurniakan kesihatan yang baik dan mendapat kesejahteraan dunia akhirat..aminn

    BalasPadam
  3. Lyyyyyynnnnnnn....Hepi Besday..Moga makin anggun, makin ayu...makin lawak eh...baru awet muda...hehehee....Akak doakan segala impian jadi kenyataan dan sentiasa dalam lindungan Allah swt selalu dan dipanjang umur dimurahkan rezeki...amiinnn... Waaaa, ini tahun berapa lu punya angka???? Sama akak kaaa? Hahhahaha...

    BalasPadam
  4. Happy birthday K.Lin.moga sihat sejahtera selalu...murah rezki dan bahgia bersama keluarga!

    BalasPadam
  5. happy besday kak lin....sihat? lama tak nyembang ngan akka..nnt dah bersalin kita sms eh..hehe

    BalasPadam
  6. Assalam Kak lin, hepi besday, semoga di ppjgkan umur dan di murahkan rezeki salalamnay

    BalasPadam
  7. Salam Kak Leen...........
    (maaf kak saya tetap nak taip nama akak mcm tu sebab dari awal saya kenal akak ejaannya begitu.. hehehe)

    Sekali lagi happy birthday buat Kak Leen... moga panjang umur & murah rezeki... dilimpahi rahmat & sentiasa dipayungi kasih sayang olehNYA selalu...

    Maaf kak... tadi tengah dok bercakap2 tiba2 bateri hp saya kong... sebenarnya masa sy sms akak td saya baru je masuk ofis... saya half day hari ni belah pagi tadi sebab pegi tengok sukaneka anak dara saya tu... sebelum mulakan kerja.. cepat2 sms akak dulu... tp sayangnya bila akak tepon bateri hp sy lak kong.. sy nak call balik guna tel opis tak ingat no tepon akak.. hp sy totally kong.. tak boleh nak on.. kat sukaneka tadi banyak sangat dok ambik gambar.. hehehehe.. saja jer lah kak.. nak update kenangan kat fotopages..

    BalasPadam
  8. Assallamualaikum Kak lin.. Selamat hari lahir Kak.. Semoga dipanjangkn usia & dikurniakan kesihatan yg baik sepanjang masa...insyallah..

    BalasPadam
  9. Selamat hari lahir kak lin
    semoga panjang umur...
    Di murahkan rezeki
    beroleh kebahagiaan di dunia dan di akhirat..

    BalasPadam
  10. Happy birthday Kak Lin...semoga dimakbulkan Allah segala doa dan sentiasa didalam rahmatNYa..amin.

    BalasPadam
  11. Assalamualaikum Kak Lin cayang,

    Walaupun terlewat sedikit tapi masih ingin mengucapkan Selamat Hari Jadi pada kak Lin yg tersayang, moga dipanjangkan usia,dimurahkan rezeki serta mendapat rahmat dari Allah dunia dan akhirat.

    Senyum sikit lah birthday girl...hehe.

    BalasPadam
  12. Happy Birthday Kak Lin cayang...
    semoga dimakbulkan Allah segala doa dan sentiasa didalam rahmatNYa..
    amin

    BalasPadam
  13. assalamualaikum kak lin.......
    semoga panjang umur & dimurah kan rezeki

    BalasPadam
  14. salam ziarah k.lin ...happy birthday,,,didoakan akak pjg umur,murah rezeki n sihat badan..cantik cover blog baru...he he he..

    BalasPadam
  15. Sayu baca *Award Dari Matahari 71* tuh. Cian dia. Tu baru cket je revelationnya.
    Maaf sebab salah parking!

    BalasPadam

Terima Kasih...Datang Lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...