07 Disember 2010

Pucuk Paku Goreng Kicap

Assalamualakum :D
Kak Lin Teringat Pada Seorang Pelajar Pratikal Di Pejabat Kak Lin Beberapa Tahun Yang Lalu.....Namanya Safis....Dia Citer Dengan Kak Lin Dia Suka Makan Pucuk Paku Goreng Kicap. Bila Beli Pucuk Paku Pasti Suruh Mak Dia Masak Goreng Kicap.

Hari Ni Teringin Pulak Kak Lin Nak Mencuba....Inilah Hasilnya.....


Bahan2:-
1 Ikat Pucuk Paku
1 Biji Bawang Besar
1 Biji Bawang Putih
2 Biji Lada Hidup
2 Sudu Kicap Manis / Masin
1 Keping Tempe – Di Hiris Dan Di Goreng
- Sedikit Ikan Bilis – Di Tumbuk
- Garam Secukup Rasa



Cara2:-
Pucuk Paku Di Bersihkan Dan Di Toskan.   Bawang Besar, Bawang Putih Dan Lada Hidup Di Hiris. Panaskan Minyak Tumis Bahan Hiris Kemudian Masukkan Ikan Bilis Tumbuk Kemudian Masukkan Kicap Dan Garam. Masukkan Tempe Dan Akhir Sekali Masukkan Pucuk Paku. Masak Jangan Sampai Layu.


3 ulasan:

Terima Kasih...Datang Lagi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...