Assalamualaikum :D
Bubur ni Kak Lin suka ada rasa masam2 sedikit...sesuailah kalau untuk orang demam....hehehe...kalau tak demam boleh jer makan bubur ni sedap pada selera Kak lin...
BUBUR TOMYAM
Resepi: Majalah Rasa
Sumber: LinRosly
Bahan2:-
240 Gram Beras
750 MLiter Air
200 Gram Isi Ayam
1 Biji Bawang Besar
5 Biji Cili Padi
1 Kiub Perasa Tomyam
1/2 Biji Lada Benggala Merah - Potong Kiub
1 Peket Jagung Muda
50 Gram Bunga Kobis
3 Helai Daun Limau Purut
1 Biji Limau Nipis - Ambil Jus
1 Batang Serai
Masak Beras Bersama Air Dan Sedikit Garam Di Dalam Periuk. Biarkan Hingga Menjadi Bubur. Ketepikan. Tumiskan Bawang Besar, Bersama Cili Padi Dan Isi Ayam Hingga Naik Baunya. Masukkan Air Bersama Kiub TomYam, Lada Benggala, Putik Jagung, Serta Bunga Kobis, Dan Serai. Biarkan Hingga Lembut. Masukkan Daun Limau Purut, Jus Limau Nipis Dan Garam. Letak Bubur Di Dalam Mangkuk. Tuangkan Kuah TomYam Diatasnya......
humakkkaiiiii...mace2 la tuang tanoh ni punyo risipi :(
BalasPadamwakakakaka..da siap..xsabar ni..
BalasPadamLapar le.....
BalasPadamnyum2 sedap nyee...lapo nie..kak leen...bile leh mkn bubur tomyam nie..
BalasPadamHusssss. sedapnya, nk cubalah. TQ krna fbkan resepi. Blh juga cuba2.
BalasPadamBlh share x, nk try uatlah tiga2 resepi tu tpi pd berlainan arilah. Terliuh rasa terseliuh nk cuba. Leh ya........
BalasPadamsedapnyee...terliur rasaaanyeee..
BalasPadampar la plak rsenye..huhuh
BalasPadamemmm...cm sedap jer nk try laaa...
BalasPadam