26 November 2010

Award Dari Anna Qawina


Assalamualaikum :D

Terima kasih Anna Qawina Kerana Blog Kak Lin Telah Terpilih...Tapi Pada Mata Kak Lin Mcm Tak Cantik Jer Blog Kak Lin Ni....Hihihihihi


Aduhai! Banyaknya Blog Yg Cantik2 Nak Kena Pilih....Macam Ni Kena Buat Undian Nampaknya.....Hehehehe

Nick Name Tuan Punya Blog:-
LinRosly

Ucapan Untuk Pemberi Award:-
Khas Untuk Anna Qawina. Kak Lin Tak Tahu Apa Yg Tercantiknya Pada Blog Kak Lin Ni...Kak Lin Tengok Biasa2 Jer......Anna Kata Kak Lin Cantik? Hehehehe.... Kak Lin Ni Tak Cantik Kalau Tak Makeup Setebal 1 Inci Tau... Sebab Tu Nampak Cantik Kot! Kwang! Kwang! Kwang!

6 fav artist / singer / group :-

Aeman, Maher Zain, Amar, Raihan, Hadhad Alwi, Unic

Tag 10 bloggers:- Diantara Nama-Nama Yang Terpilih....

agKepada Sesiapa Yang Namanya Tersenarai Diatas Diminta Mengambilnya Untuk Digantungkan Di Dinding Rumah Anda.....

SEKIAN TERIMA KASIH

Menghormati AzanAssalamualaikum :D
Lidah Kelu Di Saat Kematian. Kematian Pasti Menjelma.  Hanya Masa Dan Waktunya Yang Tidak Kita Ketahui.  Cuba Kita Amati.... Mengapa Kebanyakan Orang Yang Nazak (Hampir  Ajal Tidak Dapat  Berkata Apa-Apa, Lidahnya  Kelu,  Keras Dan Hanya Mimik Mukanya Menahan Kesakitan Sakaratul Maut).

Diriwayatkan Sebuah Hadis Yang Bermaksud :-
"Hendaklah Kamu Mendiamkan Diri Ketika Azan, Jika Tidak Allah Akan Kelukan Lidahnya Ketika Maut Menghampirinya."

Ini Jelas Menunjukkan, Kita Disarankan Agar Mendiamkan Diri, Jangan Berkata Apa-Apapun Semasa Azan Berkumandang. Sebagai Orang Islam Kita Wajib Menghormati Azan. Banyak Fadhilatnya.  

Jika  Lagu Kebangsaan  Kita  Diajar Agar Berdiri Tegak Dan Diamkan Diri.... Mengapa Azan Kita Tidak Boleh Mendiamkan Diri....!!! Lantas Sesiapa Yang Berkata-Kata Ketika Azan, Allah Akan Kelukan Lidahnya Ketika Nazak.

Kita Takut Dengan  Kelunya  Lidah  Kita Semasa Ajal Hampir Tiba.... Maka Kita Tidak Dapat Mengucapkan Kalimah Lailahaillallah... Yang Mana  Sesiapa  Yg  Dapat  Mengucapkan Kalimah Ini Ketika Nyawanya Dicabut...Allah Menjanjikan Syurga Untuknya. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...