Iftar hari ini Kak Lin memasak simple2 jer...sebab projek membuat biskut raya sudah bermula...jadi hari ni Kak Lin hanya masak sawi putih masak lemak, sambal goreng, ayam goreng dan ikan bakar. Cerita pasal ikan bakar ni, Kak Lin bakar ikan ni menggunakan Pemanggang Ajaib yang Kak Lin beli dari SINI . Ok juga Pemanggang ni tak melekat dan rasa ikannya pun sedap. Promotelaaa...pulak hik3
IKAN CENCARU BAKAR
Resepi : LinRosly
Bahan2:-
2 ekor ikan cencaru
3 ulas bawang putih
2 helai daun kunyit
Garam dan serbuk kunyit
Cara2:-
1. Tumbuk bawang putih kemudian lumur pada ikan bersama garam dan serbuk kunyit. Perap lebih kurang sejam atau lebih.
2. Kemudian balut ikan dengan daun kunyit dan bakar sehingga masak.
3. Sedia untuk dimakan dengan pencicah.
Bahan Pencicah:-
5 tangkai cili padi - dihiris
1/2 labu bawang besar - didadu
3 ulas bawang putih - didadu
2 biji limau kasturi
Kicap manis secukupnya
Cara2:-
1. Bahan yang dihiris dan didadu dimasukkan kedalam mangkuk kemudian perah limau kasturi dan masukkan kicap. Sedia dimakan dengan ikan bakar.