Assalamualaikum :D
PETOLA MASAK LEMAK
Sumber: Chef Hanieliza
Dicuba Oleh : LinRosly
Bahan2:-
2 Biji Petola
½ Batang Lobak Merah
1 Sudu Makan Udang Kering
2 Cawan Santan Pekat
1 Cawan Air
3 Ulas Bawang Merah – Di Hiris
1 Biji Cili Merah – Di Hiris
- Sedikit Kobis
- Garam Secukup Rasa
Cara2:-
1.Petola Di Buang Kulit Dan Di Hiris Nipis. Lobak Merah Dan Kobis Di Potong Kecil. Kemudian Semua Sayur Di Cuci Bersih.
2.Masukkan Kesemua Bahan Kecuali Santan Pekat Ke Dalam Periuk Dan Masak Sehingga Mendidih.
3.Masukkan Santan Dan Masak Sehingga Mendidih Sekali Lagi. Kemudian Tutupkan Api Dan Hidangkan.