26 Februari 2013

Ayam Bifstik

Assalamualaikum :D
Salam sayang rindu selalu khas buat rakan-rakan blog. Kak Lin doakan kalian semua senantiasa beroleh kebahagian yang berkekalan disamping anak-anak, isteri dan suami tersayang. Amin...Amin...Amin... Bagi diri Kak Lin alhamdulilah sihat walafiat dan masih dapat kongsi resepi melalui blog ini.

Hari ini Kak Lin nak kongsi resepi yang Kak Lin salin daripada Ketuk-Ketuk Ramadhan 2012 bersama Sheila Rosly. Memang sedap resepi ni anak-anak Kak Lin laju jer makan bila Kak Lin masak resepi ini.

AYAM BIFSTIK
Resepi Asal : Rizman - Ketuk2 Ramadhan
Dicuba Oleh :LinRosly




Bahan2:-
1 ekor ayam - dibersih dan digoreng separuh masak
2 biji kentang - dipotong 6 digoreng
1 inci halia * 
15 ulas bawang merah*
4 ulas bawang putih *dikisar
2 sudu cili kisar
1 tin kecil tomato puri * Kak Lin guna tomato sos
1 mangkuk kecil kicap manis* Kak Lin agak2 jer
Sedikit lada putih 

Cara:-
1.Tumis halia, bawang putih dan bawang merah yang telah dikisar.
2. Masukkan cili kisar, tomato puri atau tomato sos, kicap manis, ayam dan kentang satu persatu. Gaul hingga rata setelah masak bolehlah dihidangkan.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...