Assalamualaikum :D
Resepi koleksi sendiri dulu pernah di poskan didalam fotopages dan sekarang Kak Lin ulang tayangkan di blog Kak Lin ni pulak yer...
PUDING KASTARD
Bahan A:-
2 Cawan Tepung Kastard
6 Cawan Air
½ Cawan Gula
½ Sudu Teh Garam
½ Tin Susu Cair
Bahan B:-
1 Tin Susu Cair
½ Cawan Gula
2 Cawan Air
1 Tin Buah-Buahan Campuran
1 Sudu Tepung Kastard
Cara2:-
Masukkan Kesemua Bahan A Kedalam Periuk. Masak Dengan Api Perlahan Dan Kacau rata Jangan Sampai Bergentel. Bila Adunan Kental Dan Berkilat Tuang Diatas Loyang Atau Acuan Kecil.
Masak Gula Dengan Air Hingga Mendidih Kemudian. Masukkan Susu Cair Dan Satu Sudu Tepung Kastard. Sejukkan.
Masukkan Buah-Buahan Campuran Kedalam Susu Cair Tadi. Akhir Sekali Masukkan Kastard Ke Dalam Mangkuk TuangkanSusu Cair Diatasnya.