21 Julai 2011

Selamat Hari Lahir Kak Lin

Assalamualaikum :D
Hari ini adalah hari lahir Kak Lin. Terima kasih pada suami Kak Lin yang tercinta, anak-anak tersayang dan pada semua adik-adik ipar, anak-anak saudara dan sahabat-sahabat Kak Lin yang dikasihi yang telah mendoakan Kak Lin dan mengucapkan "SELAMT HARI LAHIR" buat Kak Lin di Facebook mahupun melalui sms.

Semoga kalian semua juga beroleh kebahagian dan senantiasa di dalam rahmat dan hidayah Allah hendaknya...Ameen...


DOA DIPANJANGKAN UMUR, SIHAT BADAN DAN TETAPKAN IMAN
**********************************************************************


Bismillahirrahmanirrahim


Allahuma thawwil a'maaranaa washahhiih ajsaadanaa wanawwir quluubanaa watsabbit iimaananaa wa-ahsin a'maalanaa wawassi 'arzazqanaa wa'anisysyarri ab' idnaa waqdlihawaa-ijanaa fiddiini waddunyaa wal-aakhirati innaka 'alaa kulli syai-in qadiirun.


Ertinya:-


"Ya Allah, panjangkanlah umur kami, sihatkanlah badan kami, tetapkanlah iman kami, perbaikkanlah amalan kami, luaskanlah rezeki kami, dekatkanlah kami kepada kebaikan dan jauhkan kami dari kejahatan, tunaikanlah hajat kami, baik dalam hajat agama, dunia dan akhirat.  Sesungguhnya engkau maha kuasa atas tiap2 sesuatu.

Hikmahnya:-

Agar kita mendapatkan keampunan dari Allah s.w.t dan dipanjangkan umur kita, serta disihatkan keadaan tubuh kita, dan dikuatkan iman kita. Allah s.w.t akan memudahkan rezeki kita dalam hidup ini, Allah akan jauhkan kita dari sifat-sifat tercela dan nista yang akan mengurangi iman kita. Agar hajat kita akan selalu dipenuhi oleh Allah s.w.t. Agar lebih banyak mengejakan amal ibdat dan amal soleh. Akan dijauhkan dari segala musibah dan bencana.

Ameen...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...