11 Jun 2011

Daging Singgang

Assalamualaikum :D
Daging ada kat dalam peti sejuk dan tak tau lagi nak masak apa, belek2 buku 1hari 1 resepi jumpa pulak resepi daging singgang....bahan2 semuanya cukup maka inilah yang terhidang....

DAGING SINGGANG
Resepi : Chef Hanieliza 
Dicuba Oleh : LinRosly




Bahan2:-
500 Gram Daging
3Keping Asam Gelugur *Kak Lin Letak Sekeping Jer
3Ulas Bawang Putih
4Inci Lengkuas
3Inci Kunyit Hidup
1Sudu Makan ketumbar
1Sudu Teh Jintan Manis
10Biji Cili Padi
Garam Dan Air Secukupnya


Cara2:-
1.Daging Dihiris Nipis
2.Ketumbar Dan Jintan Manis Ditumbuk Kasar
3.Masukkan Kesemua Bahan Kecuali Garam Dan Cili Padi Ke Dalam Periuk.
4.Masak Sehinggan Daging Lembut
5.Masukkan Cili Padi Dan Garam Secukup Rasa
6.Hidangkan Dengan Nasi Putih Dan Sambal Belacan.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...