Assalamualaikum :D
Hari ini Kak Lin nak kongsi resepi daripada Azza Elite dalam Ketuk-Ketuk Ramadhan baru-baru ini... Resepinya Masak Lemak Udang. Aduhai! dah berapa hari ni asyik makan lemak-lemak jer.... bertambahlah kolestrol yang sudah sedia ada dalam badan ni....kwang! kwang! kwang!.... :)
Bahan2:
1/2 kilo udang hidup - buang kulitnya
bawang merah*
bawang putih*
kunyit hidup*
cili padi*
halia*dikisar berasingan
kentang
susu sejat dairy champ* Kak Lin ganti santan
asam keping
1 sudu minya masak
Cara2:
Tumis bawang merah, bawang putih hingga naik baunya. Masukkan cili padi, kunyit hidup, halia, asam keping, serai, kentang dan santan. Biarkan sampai kentang separuh empuk. Masukkan isi udang dan masak hingga udang masak.