07 Disember 2010

Cinta Monyet Di Tanjung Mas!




Assalamualaikum :D
Kebetulan Masa Cuti Maal Hijrah, Abang Kak Lin Ada Urusan Di Muar.  Kak Lin Dengan Anak-Anak Ikut Sekali.  Selepas Urusan Abang Kak Lin Selesai, Adik Na Ajak Pergi Tengok Monyet Dekat Tanjung Mas,  Salah Satu Tempat Tarikan Pelancong Di Muar, Johor. Monyet kat Sini Memang Banyak Dan Semuanya Jinak-Jinak Dan Comel-Comel Pulak Tu......Nak Ambil Gambar Pun Kena Hati-Hati.....Takut Monyet-Monyet Ni Rampas Hp Kak Lin...Hehehehe.  Sebenarnya Monyet-Monyet Ni Memang Suka Kita Ambil Gambar Dia.....Siap Posing Macam Model! Gitu....


Tengok Yang Ni Tengah Duduk Termenung....."Frust" Kot...Pak We Lari!!! Hehehehe


Yang Ni Pulak Tengah Makan Asam Pelam....Bila Kak Lin Nak Ambil Gambar Dia Pusing Sana....Dia Pusing Sini...."Pemalu Kot" Hehehehe....Bulunya Gebus Gitu.....Rasa macam Nak Pegang Tapi......Takutttt!!!!


Kak Lin Memang Geram Dengan Yang Ni......Kak Lin Beli Jajan Nak Bagi Mereka Makan. Dia Larikan Pulak Jajan Tu Dari Tangan Kak Lin.....Dia Makan Sorang2 Nakal Betul!!!


Tadi Yang Betinanya "Frust" Ni Yang Jantan Pulak "Frust" Tapi Yang Ini "Frust" Sebab Kak Lin Dah Nak Balik Kot! Hihihihihihihi......

Berakhirlah Cerita Monyet Di Tanjug Mas!   Sajer Suka-Suka Siarkan Kat Sini....Rehat-Rehatkan Minda!.....


Pucuk Paku Goreng Kicap

Assalamualakum :D
Kak Lin Teringat Pada Seorang Pelajar Pratikal Di Pejabat Kak Lin Beberapa Tahun Yang Lalu.....Namanya Safis....Dia Citer Dengan Kak Lin Dia Suka Makan Pucuk Paku Goreng Kicap. Bila Beli Pucuk Paku Pasti Suruh Mak Dia Masak Goreng Kicap.

Hari Ni Teringin Pulak Kak Lin Nak Mencuba....Inilah Hasilnya.....


Bahan2:-
1 Ikat Pucuk Paku
1 Biji Bawang Besar
1 Biji Bawang Putih
2 Biji Lada Hidup
2 Sudu Kicap Manis / Masin
1 Keping Tempe – Di Hiris Dan Di Goreng
- Sedikit Ikan Bilis – Di Tumbuk
- Garam Secukup Rasa



Cara2:-
Pucuk Paku Di Bersihkan Dan Di Toskan.   Bawang Besar, Bawang Putih Dan Lada Hidup Di Hiris. Panaskan Minyak Tumis Bahan Hiris Kemudian Masukkan Ikan Bilis Tumbuk Kemudian Masukkan Kicap Dan Garam. Masukkan Tempe Dan Akhir Sekali Masukkan Pucuk Paku. Masak Jangan Sampai Layu.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...